Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jelentések

 Ismered a maratoni futás keletkezésének legendáját? Egy, az attikai tengeren folyt sikeres csata után, amely Marathon közelében zajlott, a győztes csapat egy katonája, megállás nélkül elfutott Athénba, amely kb 40 km távolságra volt. Amint sikeresen átadta a győzelmi jelentést, holtan esett össze. Szerencsére Grepolisban nem kell ilyen magas árat fizetni az információért. Jelentéseid gyorsan és ingyen tájékoztatnak csatákról és más említésre méltő eseményekre, amelyere reagálni tudsz.

Hadi jelentések

Minden vesztett csata után kapsz jelentést a csata kimeneteléről. Nyertes csaták esetén nem csak a veszteségeidet látod, hanem az ellenséges csapatok veszteségeit is. Ha azonban elvesztetted a csatát, úgy csak saját veszteségeidet látod, az ellenfélnél pedig kérdőjelet, hisz nincs egységed, aki életben maradna, hogy elmondja, mi is történt.

Sarc jelentés

A faluk elleni támadások esetén a fosztogatások menüben kapsz jelentést, amely a hozott zsákmányt jelöli (hozott zsákány max zsákmány). Amennyiben veszteségeid voltak vagy ha erőt növeltél, úgy azt a hagyományos formában lévő jelentésben fogod megkapni, itt láthatod, hogy milyen veszteségeid voltak, illetve, hogy milyen mértékben sikerült az erőt növelned.

Jelentések lázadásokról

Ha egy falut kizsákmányolsz és megelégelik a nyersanyagok követelését, akkor fellázadnak ellened és egységeket állítanak ki, hogy megakadályozzák a nyersanyagok elvitelét, vagy bármit, ami tőled ered. Ebben az esetben mindig jelentést kapsz, hogy a veszteségeidet és az ellenségeid haláláról tudhassál.

Szövetségek meghívója

Ha egy Szövetség meghív, hogy lépj tagjai sorába, erről tájékoztatást kapsz jelentéseid között.

Városalapítási jelentés

Gyarmatosító hajód megérkezésekor kapsz jelentést arról, hogy megkezdted a gyarmatoítást (városfoglalás vagy alapítás), amely 24 órát vesz igénybe.

 

Segéd eszközök

Ezek német nyelvű segédeszközök azok számára, akik tudják azokat használni. Druadnixs Berichtsformatierer Faarks Veröffentlichungs-Add-on für FireFox