Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Istenek

 Istenek 


Az istenek Hellász földjén kiemelt szerepet játszottak. Kegyeik befolyásolhatják a csaták kimenetelét, a termelés alakulását, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy városodban átéld a mítoszokat, legendás lényeket vezess csatába.

Alapok

"Ha valaki az istenek kegyeként erős harci kedvvel támadja haragosait, akkor az ellenfél - alapvetően - nem tudja feltartóztatni őt." - Xenophon


Az istenek harmadik nemzedéke uralta az Olümposz hegyét, vezetőjük Kronosz és Rhea fia, Zeusz volt. Oldalán Héra, felesége és testvére vigyázott a családokra. Az Olümposz számos istene közül Grepolis földjéhez rajtuk kívül a tengerek ura, Poszeidón és a bölcs Athéné csatlakozott. Grepolis világaiban e négy istenség közül választhatod ki azt, akihez imádkozni fogsz, akiknek a kegyeit áldáspontok formájában keresheted.


Istent választani a templomban tudsz. Minden város csak egy istent imádhat, viszont egy játékos különböző városai hódolhatnak más-más istenségeknek. Minél magasabb szintű a templomod, papjaid annál szorgalmasabban imádkoznak, és így annál gyorsabban gyűlnek össze az áldáspontok. Ezekkel “kérheted” választott istenedet arra, hogy egy varázslattal vagy egy mitológiai lény megteremtésével gyakorolja feléd kegyét.


Az, hogy az adott városodnak melyik isten a legmegfelelőbb, a játék során folyamatosan változhat. Döntésed szerint templomodban az imádott isten személyét is megváltoztathatod. De jól gondold meg, mielőtt ilyet teszel, hiszen Hellász földjének istenei sértődékenyek, haragjukban az ő vonatkozásukban összeimádkozott áldáspontokat mind egy szálig elveszik, és abból a városból, amelyben a hitet megváltoztattad, az általuk teremtett mitológiai lényeket is visszahívják a legendák világába.

Az egyes istenek

 

ZeuszPoszeidónHéraAthénéHádész

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.